در این مقاله از مجموعه AZMA20 قصد داریم به نحوه تنظیم و آمادهسازی پکیج و رادیاتور در فصل زمستان بپردازیم.
با شروع فصل زمستان استفاده از پکیجها و رادیاتورها به اوج میرسد و تنظیم این دستگاهها در حالت زمستانی امری ضروری و مهم است. تنظیمات دستگاه پکیج در فصل زمستان و تابستان تفاوت دارد و باید با تغییر فصل این تنظیمات را تغییر داد تا دستگاه عملکرد مناسبی داشته باشد.
با یادگیری تنظیمات مربوط به سیستم گرمایشی خود در فصل زمستان، دیگر احتیاجی به صرف هزینههای گزاف جهت راهاندازی پکیج و رادیاتور منزلتان ندارید. روشهای متعددی برای آمادهسازی و تنظیم دستگاههای فوق در فصل زمستان وجود دارد که در ادامه این مقاله به بررسی آنها پرداختهایم.
با شروع فصل سرما نیاز است تا سیستمهای گرمایشی آمادهسازی و مجهز شوند؛ این کار میتواند عملکرد سیستم و مصرف انرژی را بهبود بخشد و در نهایت باعث افزایش طول عمر دستگاه شود.
در ساختمانهایی که از پکیج بهعنوان سیستم گرمایشی استفاده میشود، تنظیم حالت زمستانی اهمیت بسیار زیادی دارد؛ چراکه این سیستم گرمایشی دارای تنظیمات مختلفی در تابستان و زمستان است و برای تأمین آب گرم مصرفی در فصول سرما حتماً نیاز است تا تنظیمات زمستانی دستگاه با دقت انجام شود.
دمای مناسب پکیج در زمستان
دمای مناسب در فصل زمستان برای اکثر افراد دمایی در حدود ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد است. این دما برای سالمندان و نوزادان میتواند کمی بیشتر باشد و در حدود ۲۲ تا ۲۳ درجه سانتیگراد تنظیم شود.
براساس میانگین سنی افراد ساکن در ساختمان و گرمایی یا سرمایی بودن آنها میتوان دمای مناسبی را برای پکیج تنظیم کرد. در برخی از مدلهای پکیج میتوان دما را در زمانهای مختلف تنظیم کرد تا در مواقع خاص، بهطور اتوماتیک دمایی مناسب برای پکیج تنظیم شود.
نحوه عملکرد پکیج در حالت زمستانی
زمانی که عملکرد پکیج را روی حالت زمستانی تنظیم میکنید، دستگاه علاوهبر گرم کردن فضای ساختمان و تأمین آب مصرفی لولهها، به گرم کردن آبی که وارد لولههای رادیاتور و شوفاژها میشود نیز میپردازد.
نکته: در حالت زمستانی هنگامی که شیر آب گرم را باز میکنید؛ سنسور برق باعث قطع شدن گردش آب در مدار رادیاتور (تا وقتی که آب گرم مصرفی باز است) میشود. این قطعی موقت است و زمانی که شیر آب گرم بسته میشود، آب گرم رادیاتور مجدداً وصل و در دسترس شما قرار میگیرد. در حالت تابستانی پکیج، تنها آب گرم مصرفی بهداشتی تأمین میشود و آب گرمی وارد لولههای رادیاتور نمیشود.
فعال کردن حالت زمستانی پکیج
- قبل از تبدیل حالت تابستانه به زمستانه پکیج باید از وضعیت دودکش مطمئن شوید.
- اگر در مسیر دودکش مسدودیت وجود داشته باشد، میتواند باعث برگشت گاز حاصل از احتراق باشد و این مورد سبب مشکلات ناگواری خواهد شد.
- بعد از هواگیری حتماً فشار دستگاه را بررسی کنید.
- حتماً اطمینان حاصل کنید که منبع انبساط نشتی نداشته و در حالت نرمال قرار داشته باشد.
- بار سیستم باید بین ۲ تا ۱٫۵ تنظیم شود. اگر فشار بیشتر یا کمتر از این میزان بود ضروری است که آن را تنظیم و کنترل کنید.
- بعد از انجام کلیه مراحل کافی است بعد از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه روی رادیاتورها دست بکشید تا متوجه گرم شدن آنها شوید.
- تمام قسمتهای پکیج، لولهها و اتصالات آن را بهخوبی چک کنید و اگر با نشتی مواجه شدید آن را برطرف کنید؛ چراکه میتواند در عملکرد دستگاه اختلال ایجاد شود.
نکته: هواگیری پکیج یکی دیگر از اقدامات قبل از تبدیل حالت تابستانه به زمستانه است. پس کلیه رادیاتورها را تکبهتک هواگیری کنید. هرگز در حالت روشن بودن پکیج، کار تبدیل حالت تابستانه به زمستانه را انجام ندهید، چون هوا زیادی وارد آن میشود و نفوذ هوا داخل لولههای رادیاتور میتواند مصرف انرژی را بالا ببرد و بازدهی را کاهش دهد.
برای فعال کردن حالت زمستانی پکیج باید از دکمه ولومی که روی دستگاه وجود دارد استفاده کنیم. معمولاً سه دکمه ولوم، یک عقربه و یک دکمه روی پکیجهای دیواری وجود دارد که هر یک وظیفه خاص خود را دارند.
ولومی که در قسمت سمت راست پکیج قرار دارد برای روشن و خاموش کردن پکیج طراحی شده است و با تنظیم آن روی عدد صفر یا off دستگاه خاموش خواهد شد. کلید ولومی که در قسمت وسط قرار دارد، جهت تنظیم دمای آب مصرفی طراحی شده است.
کلید ولومی که در سمت چپ پکیج قرار دارد برای تنظیم حالت تابستانه و زمستانه مورد استفاده قرار میگیرد و زمانیکه روی حالت صفر باشد، یعنی دستگاه در حالت تابستانه فعال است. با چرخاندن این ولوم، پکیج در حالت زمستانه قرار خواهد گرفت و روند گرم شدن آب در لولههای رادیاتور آغاز میشود.
توجه داشته باشید که فشار دستگاه همیشه بین عدد یک و دو قرار داشته باشد. برای تنظیم فشار آب پکیج از قطعه شیر پرکن که زیر دستگاه فوق قرار دارد استفاده کنید.